Aanvraag Koninklijke onderscheiding 2024

Vrijdag 12 mei 2023

Dit jaar mocht burgemeester Alain Krijnen 14 inwoners decoreren met een lintje. De uitreiking van een Koninklijke onderscheiding is het sluitstuk van een vrij lange procedure. Daarom gaat de procedure voor de toekenning van een Koninklijke onderscheiding op Koningsdag in 2024 al snel van start.

Wie verdient een lintje?                                                                                                                                                            
Om in aanmerking te komen voor een onderscheiding moet sprake zijn van vrijwillige verdiensten voor de gemeenschap. Dit kan in de directe omgeving zijn, maar ook bijvoorbeeld voor mensen of verenigingen van buiten de gemeente.

Procedure             
Wilt u iemand voordragen voor een lintje in 2024? Dan moet u de voordracht uiterlijk 1 juli 2023 indienen. Voordrachten die later worden ontvangen, kunnen niet meer tijdig worden behandeld. Iedereen kan iemand voordragen voor een onderscheiding. De voordracht moet worden ingediend bij de burgemeester van de woonplaats van de voor te dragen persoon.

Kijk voor meer informatie over de procedure op www.eijsden-margraten.nl/lintje