Trap of Stap: Fietsen naar vrijheid in Eijsden-Margraten

Donderdag 25 mei 2023

De zomer komt eraan. Lekker eropuit, want bewegen is gezond. Trap of stap. Juist in deze periode willen we ons breed scala aan fiets- en wandelroutes extra onder de aandacht brengen.


In Eijsden-Margraten is nog zo veel te (her)ontdekken. Ook in deze tijd van het jaar willen we genieten van ons mooie landschap. Onthaasten tussen prachtige hellingbossen, genieten van de fruitgaarden en streekproducten. De heuvels, glooiende graanakkers, pittoreske dorpjes, romantische kloosters, kastelen en (water)molens. Al fietsend of wandelend (her)ontdekt u dit uniek stukje Nederland.

Fiets- en wandelroutes
Deze week aandacht voor de fietsroute ‘Fietsen naar vrijheid in Eijsden-Margraten’. Fietsen naar vrijheid is een thematische fietsroute met drie aaneensluitende routes: Bevrijding van het Maasdal, Bevrijding van het Heuvelland en Bevrijding van het Plateau. U kiest zelf hoe lang de fietstocht wordt. Wandelen kan natuurlijk ook. De brochure is samengesteld door Visit Zuid-Limburg, de stichting Heemkunde Eijsden-Margraten en de gemeente. En met informatie uit het boek ‘De Bevrijding van Eijsden-Margraten in september 1944’.

Bestellen of afhalen
Op www.ontdekeijsdenmargraten.nl vindt u nog meer leuke fiets en/of wandelroutes. U kunt de brochures met de routes ook afhalen bij de servicepunten van Visit Zuid-Limburg of bij het gemeentehuis. Laat u inspireren en (her)ontdek uw eigen omgeving.