Humanitas Thuisadministratie Heuvelland start in Eijsden-Margraten

Donderdag 8 juni 2023

Vrijwilligersproject helpt mensen weer zicht te krijgen op hun financiën

Humanitas Thuisadministratie werkt al succesvol in Maastricht en is nu klaar voor de opstart van hulp in Eijsden-Margraten. Deze start is tot stand gekomen na zorgvuldig overleg tussen Humanitas en de gemeente Eijsden-Margraten. In Maastricht krijgen elk jaar zo’n 100 mensen hulp via Humanitas Thuisadministratie. Mensen die om verschillende redenen het zicht op hun financiën en administratie even kwijt waren.

Een wereld van verschil
Ook Vincent was het overzicht op zijn financiën kwijt. Hij had ook schulden. Vrijwilliger Hanny van Humanitas hielp hem zijn geldzaken weer op orde te krijgen. Vincent: “Voordat Hanny kwam, waren mijn financiën een chaos. Ik wist echt niet meer hoe en wat ik moest aanpakken. Samen hebben we mijn geldzaken op een rijtje gezet en plannen gemaakt om uit de schulden te komen. Als je kijkt hoe ik er nu voor sta, is het een wereld van verschil!”

Je geldzaken weer op orde
Geldzaken of je administratie bijhouden, het is niet ieders hobby. En door omstandigheden kun je het overzicht kwijtraken. Bijvoorbeeld na het overlijden van je partner, bij een scheiding of wanneer je je baan kwijtraakt. Zijn er rekeningen die je al lang had moeten betalen? Je bent echt niet de enige, blijf niet te lang tobben. Laat je helpen. Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor jou. Een vrijwilliger helpt je je zaken weer op orde te brengen en te houden. Niet één keer, maar regelmatig. Net zo lang tot je weer controle hebt over je administratie. Een hele zorg minder.

Hoe pakken we het aan?
Meestal helpen we mensen met hun administratie thuis. Op verzoek kan dit ook in een gemeentelijke locatie binnen Eijsden-Margraten of in het kantoor van Humanitas in Maastricht. De hulpverlening van Humanitas Thuisadministratie is gratis. We vragen alleen inzet en motivatie. Een getrainde vrijwilliger, met de nodige levenservaring, gaat samen met jou geduldig en discreet werken aan een oplossing. Daarbij is het doel dat je na een tijdje zonder hulp weer verder kunt.

Meer informatie en contact
Wil je meer informatie? Kijk op www.humanitas.nl/maastricht-heuvelland. Heb je hulp nodig? Wacht niet en neem contact op! Bel 043 356 0448 of stuur een mail aan: ta.heuvelland@humanitas.nl.