Gouden Oehoe voor Emmy Laux-Kreemers uit Eijsden

Donderdag 10 augustus 2023

Bij haar afscheid als voorzitter ontving Emmy Laux-Kreemers uit handen van wethouder Chris Piatek  de Gouden Oehoe voor haar inzet bij Scouting Eijsden. 

Wat betekent deze onderscheiding voor jou?

“Ik vind het vanzelfsprekend om mijn best te doen voor Scouting Eijsden. Dat de groep hun waardering voor mij uitspreekt met deze Gouden Oehoe, vind ik fantastisch.”

Waarom scouting?

“25 jaar geleden begon ik als welpenleiding. Wat mij aanspreekt is de diversiteit. Iedereen kan zijn talenten laten zien. Of je nou een kei bent in kaartlezen of creatief in het vinden van oplossingen. Het is een fijne groep waar je in een veilige omgeving jezelf kunt uitdagen en dus ook kunt groeien. Ook hoef je het nooit alleen te doen bij Scouting. Je hebt mensen om je heen die meedenken. Regionaal, maar ook bij Scouting Nederland.”

Wat vind je het leukst?

“Ik geniet van zoveel facetten van Scouting. Als de kinderen enthousiast vertellen over hun avonturen. Als we meelopen in de bronkprocessie, de Koningsdag spellenmiddag, meewerken aan de bloemenhulde bij Dodenherdenking, een gezellige avond met de staf…”

Wist je trouwens dat de scouting in Eijsden dit jaar 90 jaar bestaat? Op naar de 100!