Voorrang senioren op nieuwbouwappartementen Margraten

Vrijdag 1 september 2023

Op 31 augustus vierde Woonpunt de oplevering van 16 nieuwbouwappartementen aan de Sprinkstraat in Margraten. Senioren uit Margraten kregen voorrang bij de verhuur van de appartementen. Op deze manier wordt de doorstroom van ouderen naar levensloopbestendige woningen gestimuleerd en ontstaat er ruimte voor starters op de woningmarkt.

Medio mei 2022 startte aannemer Smeets Bouw met de bouw van de nieuwbouwappartementen. Inmiddels zijn alle 16 appartementen verhuurd en grotendeels bewoond. Onder aanwezigheid van Jos Custers (wethouder gemeente Eijsden-Margraten) en Wim Hazeu (bestuurder Woonpunt) werd er samen met de nieuwe bewoners geproost op dit feestelijke moment. Wethouder Jos Custers van de gemeente Eijsden-Margraten: “Ik ben trots dat er 16 nieuwe woningen zijn gerealiseerd in Margraten. Deze levensloopbestendige appartementen stimuleren de doorstroom in Margraten. Hierdoor wordt er ruimte gemaakt voor jongere huishoudens die ook een geschikte woning verdienen.”

Duurzame en levensloopbestendige woningen

De woningen zijn goed geïsoleerd, hebben een energielabel A+++, een warmtepomp en zijn volledig gasloos. De woningen worden verwarmd door middel van vloerverwarming en elektrische radiatoren. Ook beschikt het appartementencomplex over 48 zonnepanelen op het dak. 

Bij het toewijzen van de woningen kregen woningzoekenden van 55 jaar of ouder uit Margraten voorrang. Het appartementencomplex is volledig rollator- en rolstoeltoegankelijk en voorzien van een lift. Hierdoor zijn de woningen geschikt voor meerdere doelgroepen.


Wethouder Jos Custers en bestuurder van Woonpunt Wim Hazeu