Maak jij het verschil? Oproep aan jong volwassenen

Maandag 30 oktober 2023

Om samen het verschil te maken hebben we elkaar nodig! Actieve burgers willen niet dat de overheid alles voor hen oplost met een standaardoplossing. Ze willen maatwerk en een gemeente die met hen meedenkt. Zo ontstaat een nieuwe vorm van samenwerking en nieuwe verhoudingen tussen inwoners en de gemeente.
Hierbij kijken we nadrukkelijk naar alle leeftijdsgroepen, dus van schoolgaande jeugd tot senioren. Brian van Schagen, adviseur burgerparticipatie, heeft een oproep voor jonge inwoners (grofweg tussen 16 en 30 jaar) om mee te praten bij de Burgerredactieraad.

Wat doet de Burgerredactieraad?

Inwoners beter betrekken bij plannen, begint bij goed informeren. Daarom werken we al enige tijd met een Burgerredactieraad. Een groepje enthousiaste mensen die met de gemeente meeleest en enkele malen per jaar bij elkaar komt om advies te geven. Ook denken zij mee over hoe inwoners het best geïnformeerd kunnen worden. Hieronder valt eigenlijk alles waar de gemeente over communiceert en via alle mogelijke kanalen (zowel schriftelijk als digitaal).

Waarom is de Burgerredactie juist voor jongeren interessant?

Zijn onze berichten duidelijk, leesbaar en van nieuwswaarde? Gebruiken we de juiste kanalen om iedere doelgroep juist te informeren? Dat zijn zomaar wat zaken waar een lid van de Burgerredactieraad over mee mag praten. We nemen je mening heel serieus! Verder kost deelname je maar betrekkelijk weinig tijd en krijg je er veel nieuwe interessante contacten voor terug. Bovendien zit je als lid van de Burgerredactie dicht bij de bron als het gaat om allerlei belangrijke thema’s die in jouw buurt spelen.

Hoe kan ik me aanmelden?

Stuur een mailtje naar communicatie@eijsden-margraten.nl o.v.v. Burgerredactieraad met je naam, leeftijd en adres. Wij verheugen ons op je deelname. Ook als je gewoon eerst een keertje wil meekijken hoe een burgerredactieraad werkt, ben je van harte uitgenodigd te reageren. Grote kans dat je daarna meteen aansluit. We zijn erg benieuwd naar de reacties.