Hoe u Oekraïners kunt helpen

De situatie in Oekraïne laat niemand onberoerd. Er zijn veel vragen, er komen veel steunbetuigingen uit de samenleving en mensen bieden aan te helpen. Dat is hartverwarmend! Wat kunt u doen?

Helpen als vrijwilliger in Eijsden-Margraten

Wilt u als vrijwilliger helpen? Dit kunt u aan ons doorgeven via dit formulier. Of bel de gemeente via telefoonnummer: 043 458 84 88. Wij zijn bereikbaar van 8.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur. U wordt geïnformeerd over de mogelijkheden.

Aanbieden van (zelfstandige) woonruimte in Eijsden-Margraten

Wilt u (zelfstandige) woonruimte aanbieden voor vluchtelingen uit Oekraïne. Dit kunt u aan ons doorgeven via dit formulier. Of bel de gemeente via telefoonnummer: 043 458 84 88. Wij zijn bereikbaar van 8.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur. U wordt geïnformeerd over het verdere verloop.

Giro 555

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 slaan de handen ineen. Zij roepen Nederland op om te doneren voor mensen die hard getroffen zijn door de gebeurtenissen in Oekraïne. Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg, psychosociale hulp en schoon drinkwater. Uw gift wordt verdeeld onder de hulporganisaties die deelnemen aan de actie.

Vluchtelingenwerk Nederland

Op de website van Vluchtelingenwerk Nederland ziet u wat u kunt doen, bij welke organisaties u terecht kunt en wat de actuele situatie is. U vindt er meer informatie over het aanbieden van huisvesting, vrijwilligerswerk, spullen doneren en werk voor vluchtelingen.