Opvang vluchtelingen uit Oekraïne

Nederland maakt zich op voor grootschalige opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Ook de gemeente Eijsden-Margraten bereidt opvang van vluchtelingen voor.

Gastvrije opvang

De situatie is nog erg onzeker en verandert met de dag. Hierdoor is het nu nog lastig om concreet aan te geven met welke aantallen vluchtelingen Nederland rekening moet houden. Er gaan verschillende schattingen rond over het aantal mensen dat Oekraïne ontvlucht. Het uiteindelijke exacte aantal hangt in grote mate af van de duur en intensiteit van de oorlog. Eijsden-Margraten is bereid om een gastvrije rol te spelen in de opvang van oorlogsvluchtelingen.

Dringende oproep: melden opvang vluchtelingen Oekraïne

Als u momenteel Oekraïense vluchtelingen opvangt, verzoeken wij u dringend dit te melden via dit formulier of u belt het telefoonnummer: 043 458 8488. Wij zijn bereikbaar van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Zo krijgen wij meer inzicht in de (hulp)vragen en kunnen wij waar mogelijk ondersteuning bieden. Denk hierbij aan medische zorg, onderwijs, leefgeld, etc.

Samenwerking

Gemeente Eijsden-Margraten werkt nauw samen met allerlei organisaties als Vluchtelingenwerk en de andere 15 Zuid-Limburgse gemeenten. Samen kijken we welke hulp we kunnen bieden en welke mogelijkheden er zijn om deze mensen op de juiste manier te begeleiden. Dat kunnen wij niet alleen. Wij willen u als inwoner en/of initiatiefnemer hierbij betrekken en het hulpaanbod inventariseren. Kijk op deze pagina hoe u kunt helpen.  

Wij houden u op de hoogte

Wij houden u o.a. via deze website op de hoogte. Zodra er meer duidelijkheid is over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in onze gemeente informeren wij u.

Vragen?

Stel uw vraag via dit formulier. Of bel de gemeente via telefoonnummer: 043 458 84 88. Wij zijn bereikbaar van 8.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur. 

Wanneer u acuut onderdak zoekt voor een Oekraïense vluchteling verwijzen wij u door naar de doorstroomlocatie in Zuid-Limburg:  sporthal Glanerbrook, Kummenaedestraat 45 in Sittard-Geleen.