Wegens een technische storing is gemeente Eijsden-Margraten momenteel gesloten. Ook is het helaas niet mogelijk reisdocumenten en rijbewijzen af te halen. Excuses voor het ongemak.

Gronsveld - Groéselt

​Gronsveld is een plaats in het westelijke deel van de gemeente Eijsden-Margraten. Bezienswaardig is onder andere het kasteel en de Sint Martinuskerk uit 1700 en de Torenmolen van Gronsveld net buiten het dorp. Het gedeeltelijk in Gronsveld gelegen Savelsbos is een voor natuurliefhebbers vrij bekende toeristische locatie.

Wat het vereningsleven betreft, zijn markant de folkloristische Koninklijke Schutterij Sint Sebastianus opgericht in 1619 en de Koninklijke Harmonie van Gronsveld uit 1835. Bezienswaardig is onder andere het kasteel en de Sint Martinuskerk uit 1700 met een Philippe Le Picard orgel en de Torenmolen van Gronsveld net buiten het dorp.

Deze laatste is geografisch gezien een bijzonder geval: hoewel zij sinds de grenscorrectie van 1970 op Maastrichts grondgebied staat (voorheen gemeente Gronsveld), wordt zij nog steeds aangeduid als de torenmolen van Gronsveld.