Evenementenkalender

Bronk Mariadorp (processiedag)

Zondag 12 augustus 2018, Mariadorp

00:00

Wij maken ons weer op voor de jaarlijks terugkerende Bronkfeesten. Vijftien keer trekt er een Bronkprocessie door de diverse mooie historische dorpskernen en gehuchten. Tijdens die dagen hangen de vlaggen uit en is het feest. In de kerkdorpen is bronk een van de mooiste en grootste feestelijke activiteiten. Wekenlang zijn mensen bezig met de voorbereidingen. Een traditie waar we met z’n allen dan ook bijzonder trots op zijn.

Aanvang Eucharistieviering: 10:00 uur 
Sacramentsprocessie ter ere van Maria start rond 10:45 uur, daarna vertrekt de processie, anders dan anders, via de Rijksweg, Platanenlaan, Achter het Haasken, Eikenlaan en O.L. Vrouweplein naar de Mariagrot. De processie eindigt daar naar verwachting rond 12.00 uur.

Na afloop van de processie zijn er geen georganiseerde activiteiten bij de kerk.