Regionale Energie Strategie (RES)

Samen op weg naar schone energie en duurzame warmte in stad en heuvelland

In Nederland gaan we over naar duurzame energie. Om de opwarming van de aarde te remmen, moeten we overstappen van de ‘oude’ fossiele brandstoffen (benzine, diesel, olie en gas) naar duurzame, schone vormen van energie (wind en zon) en warmte. Deze overgang noemen we de energietransitie. Hoe we dit gaan doen, onderzoeken 30 RES-regio’s in Nederland. Zij maken ieder een Regionale Energie Strategie (RES). Als Zuid-Limburg zijn wij een van die regio’s. De 16 gemeenten in Zuid-Limburg, Provincie Limburg, Waterschap Limburg en Enexis werken hiervoor samen. Dit gebeurt in drie deelregio’s: Parkstad Limburg, Westelijke Mijnstreek en Maastricht-Heuvelland. De gemeenten in deze deelregio’s geven ieder op hun eigen manier, maar wel in afstemming met elkaar, invulling aan de RES.

Meer informatie over de RES leest u op deze pagina of op de website van het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie.

Masterclass zonne- en windenergie

De gemeente Eijsden-Margraten nodigt u uit om deel te nemen aan een digitale Masterclass zonne- en windenergie. Tijdens deze masterclass leert u van experts over de energietransitie en over zonne- en windenergie. 

De digitale masterclass vindt plaats op 3 maart van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden via deze link

Voor vragen over de masterclass kunt u contact opnemen via aanmelden@eijsden-margraten.nl