Verduurzamen: subsidies en leningen

Wilt u uw woning verduurzamen? De overheid biedt nu verschillende subsidies en leningen aan zodat u geld én energie kunt besparen. Onderstaande een overzicht van enkele subsidies en leningen.

Stimuleringsregeling Duurzaam Thuis van Provincie Limburg

U wilt geld besparen én duurzamer leven. Uw huis beter isoleren, zelf energie opwekken of het waterverbruik terugdringen? Wat uw wensen ook zijn, de Provincie Limburg helpt u graag met de stimuleringsregeling Duurzaam Thuis. De stimuleringsregeling Duurzaam Thuis biedt huurders en woningeigenaren voordelige leningen voor energiebesparende en levensloopbestendige maatregelen aan bestaande woningen in Limburg. Meer informatie is te vinden op duurzaamthuislimburg.nl.

Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE)

Er is een landelijke subsidie voor huiseigenaren: de ISDE-subsidie. Dakisolatie, spouwmuurisolatie, muurisolatie met een voorzetwand of tegen de buitenkant, vloerisolatie en HR++ of triple glas wordt hierdoor zo'n 20 procent goedkoper. Kiest u in een bestaand huis voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet, dan kunt u ook een aantrekkelijke subsidie krijgen. Bekijk meer mogelijkheden op Energiesubsidiewijzer.

Advies over verduurzaming

Gemeente Eijsden-Margraten is aangesloten bij de WoonWijzerWinkel in Kerkrade. Dit is een digitaal en fysiek loket, waar u terecht kunt voor advies over verduurzaming.

Samenwerking gemeente Eijsden-Margraten met Volta Limburg

De samenwerking van gemeente Eijsden-Margraten met Volta Limburg gaat stoppen. De gemeente bekijkt momenteel wat nu en in de toekomst mogelijk is voor inwoners.

Heeft u reeds een gemeentelijke lening voor duurzaamheidsmaatregelen, die zijn geleverd door Volta Limburg? Dan heeft de beëindiging van de samenwerking van gemeente Eijsden-Margraten met Volta Limburg voor u geen consequenties.