Dubbel duurzaam

Het doel van Dubbel Duurzaam is het verduurzamen en levensloopbestendig maken van de particuliere woningvoorraad. Veel inwoners willen én moeten immers langer in hun eigen woning blijven wonen. Door een combinatie te zoeken van levensloopbestendige en energiebesparende maatregelen kan uw woning langer duurzaam gebruikt worden en houdt u als bewoner ook nog geld over.

Veel subsidieregelingen maken het moeilijk om goed aan de slag te gaan met het verduurzamen van de woning. Waar moet u op letten bij het aanvragen van offertes? Wat zijn de valkuilen? En, het belangrijkste, wat levert het op?

Wilt u aan de slag met duurzaam wonen? Vraag een energiescan aan bij Stichting Dubbel Duurzaam en bespreek samen met de energiecoach welke maatregelen u nog kunt nemen om ook duurzaam te wonen en in de toekomst geld te besparen.

25 gratis energiescans 

De gemeente Eijsden-Margraten start binnenkort met een tweede ronde waarin 25 gratis energiescans ter beschikking worden gesteld. Indien u gebruik wenst te maken van deze gratis scan, meldt u dan tijdig aan en laat u informeren en inspireren wat de mogelijkheden zijn voor uw eigen woning. Er krijgt dan een gedetailleerd rapport  n.a.v. de scan met de mogelijkheden om uw huis te verduurzamen.Een onafhankelijke duurzaamheidscoach van Dubbel Duurzaam bezoekt hiervoor uw huis. U ontvangt ook een rapport waarin staat hoe u uw energieverbruik kunt verminderen en duurzame energie kunt opwekken. Ook helpen de energiecoaches u bij het vinden van de juiste maatregelen, financiering en de realisatie van de verduurzaming.

Wilt u een gratis energiescan van uw huis laten maken?
Dan kunt u zich t/m 14 februari 2021 aanmelden via www.dubbel-duurzaam.nl.
Uit alle aanmeldingen selecteert Dubbel Duurzaam 25 deelnemers die een gratis energiescan krijgen.

Bent u niet geselecteerd maar wilt u toch graag een energiescan van uw woning?

Meld u dan aan voor de energie- en/of zorgscan van uw woning tegen een geringe vergoeding.
•U krijgt hiermee inzicht in de meest aantrekkelijke energiebesparingsmogelijkheden van uw woning.
•U krijgt inzicht in de maatregelen die nodig zijn om langer veilig, gezond en comfortabel in uw woning te blijven wonen.
•U kunt kleine energiebesparende- en/of levensloopbestendige maatregelen (bijvoorbeeld tochtstrippen en anti-sliptegels) bestellen. Deze kunnen gratis bij u thuis worden aangebracht.
•U kunt een voordelige lening afsluiten via de Stimuleringslening Duurzaam Thuis van de Provincie Limburg. Verder krijgt u advies over de beschikbare subsidiemogelijkheden.
•U kunt tegen een geringe vergoeding gebruik maken van offerteadvies en ontzorging bij het aanbrengen van de maatregelen.

Hoe werkt het?

Door deel te nemen aan Dubbel Duurzaam kunt u voor € 79,00 een energie- of zorgscan laten uitvoeren. De scan wordt uitgevoerd door een van de Dubbel Duurzaamcoaches tijdens een bezoek aan uw woning. De mogelijkheden, op het gebied van levensloopbestendigheid en/of energiebesparing worden samengevat in een onafhankelijk adviesrapport. Op basis van dit advies kunt u voor één of meerdere maatregelen kiezen. De Dubbel Duurzaam coach biedt u ook een pakket van kleine materialen aan, bijvoorbeeld tochtstrippen, radiatorfolie en/of spaarlampen. Desgewenst kunt u die gratis laten aanbrengen door het energieteam van Dubbel Duurzaam. Verder kunnen eenvoudige maatregelen gratis worden aangebracht (max. 2 uur). U betaalt dan alleen de materiaalkosten.

Uit het advies kunnen ook ‘grote maatregelen’ volgen, bijvoorbeeld van bouwkundige- en/of installatietechnische aard, zoals het verplaatsen van uw slaapkamer en/of badkamer naar de begane grond, het aanbrengen van HR++-glas, isolatie van dak, vloer, gevel en/of spouwmuren en zonnepanelen. Dubbel Duurzaam ondersteunt u, indien u dat wenst, bij het aanvragen en beoordelen van offertes en bij de realisatie van de grote maatregelen. Om de werkzaamheden uit te voeren, zijn ook lokale bedrijven benaderd. Dit stimuleert de lokale economie en zorgt voor extra werkgelegenheid in de regio. Bovendien worden door de projectmatige grootschalige aanpak kwaliteitseisen gesteld en scherpe prijzen bedongen.

Vraag uw energie- of zorgscan vandaag nog aan via www.dubbel-duurzaam.nl .

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met medewerkers van Dubbel Duurzaam per e-mail via info@dubbel-duurzaam.nl of telefonisch via 0412 667823.

Wilt u tips om uw woning te verduurzamen of energie duurzaam op te wekken, kijk dan op www.nieuweenergieinlimburg.nl.