Tweede Kamerverkiezing 2021

Op woensdag 17 maart 2021 vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats.

Voor algemene informatie over de verkiezing en het stemmen kunt u terecht op de landelijke website www.elkestemtelt.nl. Daar leest u uitgebreid hoe u kunt stemmen.
Hoe u kunt stemmen leest u ook op deze poster (PDF, 222.6 kB)

Over een aantal specifieke onderwerpen informeren wij u lokaal vanuit de gemeente. Die informatie vindt u op deze pagina en wordt in aanloop naar de verkiezing verder aangevuld.

Stemlokalen in Eijsden-Margraten

Vind een stemlokaal bij u in de buurt op de website waarismijnstemlokaal.nl.
Of bekijk de stemlokalen die op 17 maart in Eijsden-Margraten open zijn in dit besluit. De stemlokalen die in Eijsden-Margraten al op 15 en 16 maart open zijn, speciaal voor risicogroepen, bekijkt u in dit besluit

Kandidatenlijst

De kandidatenlijst wordt uiterlijk 15 maart thuis bezorgd. Heeft u geen kandidatenlijst ontvangen? Raadpleeg deze dan vanaf uiterlijk 5 maart op deze website. 

Coronamaatregelen

Tijdens de verkiezing houden we rekening met de coronamaatregelen. Zo kunnen kiezers veilig stemmen en stembureauleden veilig hun werk doen.
Lees meer informatie op deze poster (PDF, 183.8 kB) of op deze website.

Extra informatie over briefstemmen 

Bent u 70-plus en heeft u nog vragen over het stemmen per brief? Bekijk dan dit overzicht met uitleg (PDF, 159.5 kB). Ook kunt u bij vragen bellen met de informatielijn van Rijksoverheid. De informatielijn is bereikbaar via telefoonnummer 0800-1351 (7 dagen per week geopend van 08.00 tot 20.00 uur).

Besluiten en openbare bekendmakingen

Stemmen bij volmacht, kiezerspas en vervangende stempas eenvoudig regelen via DigiD

Direct regelen

Stemmen bij volmacht
Bent u op de verkiezingsdag niet in de gelegenheid om zelf te stemmen? Dan kunt u iemand anders laten stemmen met een volmacht. Voor meer informatie zie de officiële bekendmaking (PDF, 12.8 kB) en het formulier (PDF, 28.7 kB) voor het verzoek om bij volmacht te stemmen.

Kiezerspas
Om te stemmen in een andere gemeente moet u een kiezerspas hebben. Voor meer informatie zie de officiële bekendmaking (PDF, 10.9 kB) en het formulier (PDF, 18.3 kB) voor het aanvragen van een kiezerspas.

Vervangende stempas
Heeft u geen stempas ontvangen of bent u uw stempas kwijt? Dan kunt u een vervangende stempas aanvragen. Dit kan mondeling of schriftelijk. Dit verzoek moet uiterlijk vrijdag 12 maart vóór 17.00 uur zijn ontvangen door de gemeente. Voor het aanvraagformulier klik op verzoek vervangende stempas (PDF, 16.6 kB).

De ingevulde formulieren stuurt u naar:
Gemeente Eijsden-Margraten t.a.v. team Verkiezingen
Antwoordnummer 50501
6269 XV  Margraten

of via mail naar: verkiezingen@eijsden-margraten.nl.

Gemeentelijk aanplakbeleid

De aanplakborden zijn vanaf 1 februari 2021 op diverse diverse locaties in onze gemeente aanwezig. Voor informatie over het gemeentelijke aanplakbeleid klik op “Beleidsregels ten behoeve van verkiezingsreclame”.

Uitslag Tweede Kamerverkiezing 2017

Voor de uitslag van de Tweede Kamerverkiezing in Eijsden-Margraten in 2017 klik op deze link.