Informatie voor ondernemers

Laatste update op: 30 augustus 2021

In verband met de coronacrisis en de economische gevolgen daarvan is gemeente Eijsden-Margraten tijdelijk een ondernemersloket gestart. Via dit loket willen we ondernemers helpen met antwoorden op hun vragen en doorverwijzen naar de juiste organisaties.

Informatie voor ondernemers

Informatie over de regels en (steun)maatregelen vindt u op de website van Rijksoverheid:

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen dan kunt u die stellen via het ondernemersloket van onze gemeente.

Steunpakket en financiële regelingen 

De coronacrisis treft onze samenleving in het hart. In deze moeilijke periode helpt de Rijksoverheid kleine en grote (zelfstandig) ondernemers met een verbreding van het steun- en herstelpakket voor banen en economie. Het pakket heeft tijdelijke financiële regelingen, een sociaal pakket en investeringsmaatregelen. Informatie over alle regelingen en voorwaarden lees u op deze website van Rijksoverheid.

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) 

Heeft u door de coronacrisis minder inkomen en kunt u daardoor noodzakelijke kosten zoals woonkosten niet meer betalen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Die kunt u aanvragen met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021. Meer informatie en de voorwaarden leest u op deze website van Sociale zaken Eijsden-Margraten (SEM)

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Veel ondernemers hebben minder of geen inkomen door het coronavirus. Heeft u te weinig inkomsten door het virus? Dan kunt u een tijdelijke aanvulling op uw inkomen krijgen vanuit de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). De uitkering vult uw inkomen aan tot het sociaal minimum. Meer informatie en de voorwaarden leest u op deze website van Sociale zaken Eijsden-Margraten (SEM).

Meer informatie voor ondernemers

Op onderstaande websites kunt u terecht voor meer informatie, hulp, advies en veel gestelde vragen:

Landelijk

Limburg

Contactformulier Ondernemersloket gemeente Eijsden-Margraten

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan via dit formulier contact op met het ondernemersloket van de gemeente Eijsden-Margraten. Het ondenemersloket neemt vervolgens, op werkdagen, binnen 24 uur telefonisch contact met u op. Wij doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk van de juiste informatie te voorzien en u door te verwijzen naar de juiste organisaties.