Kansen voor alle kinderen

Dinsdag 28 augustus 2018

Meedoen met leeftijdgenootjes is belangrijk. Ook voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Schoolreisjes, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een dagje uit. Het lijkt zo gewoon dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan dit betalen. Een op de negen kinderen groeit namelijk op in armoede, gemiddeld 3 kinderen per klas! Gemeente Eijsden-Margraten vindt dat kinderen niet de dupe mogen zijn van de financiële situatie van hun ouders, ze moeten gewoon mee kunnen doen. Daarom is er het Kindpakket.

Via het Kindpakket kunt u als ouder, verzorger of professional vergoedingen aanvragen voor school, sport, cultuur, vrije tijd of andere dingen die belangrijk zijn voor kind(eren). Zoals het vieren van een verjaardag, een fiets of bijles. Voor het Kindpakket werkt de gemeente samen met verschillende fondsen en stichtingen.

Wie kan een aanvraag doen?

De ondersteuning is niet alleen voor ouders met een bijstandsuitkering. Ook ouders met werk, maar met een laag inkomen of bijvoorbeeld zzp-ers die lang zonder klus zitten komen in aanmerking. Ouders met schulden kunnen ook in aanmerking komen. Twijfelt u of u in aanmerking komt, doe een aanvraag en er wordt samen met u naar de mogelijkheden gekeken.

Alle kinderen van  basisscholen in de gemeente Eijsden-Margraten hebben onlangs de folder MEEDOEN! Ontvangen. Meer weten? Kijk op www.eijsden-margraten.nl/kindpakket