Wegens groot succes weer Zorgeloos Zonnepanelen

Woensdag 9 januari 2019

Het college van burgemeester en wethouders hebben besloten om het succesvolle zonnepanelenproject ‘Zorgeloos Zonnepanelen’ voort te zetten. Eigenaren van in de gemeente gelegen gebouwen, die voldoen aan de criteria (woningeigenaren en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting en max 30 panelen) kunnen deelnemen aan dit project.

De voordelen van deelname aan het project nogmaals op een rijtje:
• U wordt helemaal ontzorgd. Wij zorgen voor het aanbrengen van de panelen en het beheer en onderhoud daarvan. In opdracht van de gemeente worden deze werkzaamheden  door Volta Limburg uitgevoerd. Verder  wordt er voor gezorgd dat u de btw aan het begin van het traject over de totale investeringskosten terugontvangt.
• U gaat met de gemeente een overeenkomst aan, waarin u de zonnepanelen van de gemeente koopt en gedurende 15 jaren maandelijks afbetaalt. U kunt te allen tijde boetevrij vervroegd aflossen. Het enige dat u moet doen is even contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij om te zorgen dat de panelen verzekerd zijn.
• U betaalt slechts 1% rente over het financieringsbedrag.
• Van gemeentewege wordt het functioneren van de zonnepaneleninstallatie gedurende 15 jaren gegarandeerd.

Groene regio
In het voorjaar van 2016 startte de gemeente met het inmiddels zeer succesvolle project ‘Zorgeloos Zonnepanelen’. Een project waarbij het de inwoners mogelijk wordt gemaakt zonder investeren, eigenaar van zijn/haar eigen zonnepanelen te worden en hierbij een bijdrage te leveren aan de vergroening van de regio. En daarnaast vanaf dag één te besparen op je eigen elektriciteitskosten.

We zien dat de gemeente Eijsden-Margraten door haar voortrekkersrol, flinke stappen heeft gezet in het milieuvriendelijker wonen. Wat op haar beurt ook weer andere gemeenten inspireert hetzelfde te doen.


Wilt u ook verduurzamen en gelijktijdig besparen op uw energierekening?

Aanmelden kan via deze website van Volta Limburg