Debat over ontwikkeling luchtvaart Zuid-Limburg

Woensdag 6 maart 2019

De ontwikkeling van de luchtvaart en de daarmee samenhangende gevolgen voor economie, leefomgeving, landschap en toerisme staan ook in Zuid-Limburg volop in de belangstelling. De gemeente Eijsden-Margraten organiseert hierover een debat.

Ontwikkelingen

Op landelijk niveau spelen de herziening van het luchtvaartbeleid en luchtruim. Op regionaal niveau wordt voor Luchthaven Maastricht Aachen Airport (MAA) een nieuw verzoek voor een wijziging luchthavenbesluit voorbereid. Als eigenaar van Luchthaven MAA heeft de provincie Limburg een belangrijke stem in de ontwikkeling. Met het oog op de Provinciale Statenverkiezingen organiseert de gemeente Eijsden-Margraten een debat over de ontwikkeling van de luchtvaart in de regio Zuid-Limburg.

Debat
Alle partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen zijn door de gemeente Eijsden-Margraten uitgenodigd om aan het debat deel te nemen. Aan de hand van stellingen debatteren vertegenwoordigers van de politieke partijen. Daarna kunnen bezoekers vragen stellen of reageren.

Kom ook!
Het debat is op woensdag 13 maart in de raadzaal van het Huis van de Burger, Amerikaplein 1 in Margraten. Zaal is open om 19.00 uur en het debat start om 19.30 uur. Bent u geïnteresseerd in dit belangrijke onderwerp? Kom dan naar het debat. U bent van harte welkom.