Wethouder Chris Piatek brengt dementie onder de aandacht

Donderdag 11 juli 2019

Op maandag 8 juli wandelden wethouder Chris Piatek en Stefan Vreugdenburg van stichting 2109 samen door Eijsden-Margraten. Hiermee wilden zij aandacht vragen voor de ziekte dementie en het werk van de stichting.

Aandacht voor dementie
Stichting 2109 zet zich in voor de (h)erkenning van mensen met dementie. De stichting wil het taboe op de ziekte wegnemen, zorginitiatieven ondersteunen en mantelzorgers in het zonnetje zetten.

Wandeltocht
Om heel Nederland hiervan op de hoogte te stellen, wandelde Stefan Vreugdenburg van 8 tot en met 15 juli van Maastricht naar Den Helder (420 km). Hij informeerde iedereen die hij tegenkwam over het werk van de organisatie. Stefan nodigde onderweg lokale bestuurders uit om een stukje mee te lopen.