Concert ‘Ode aan de Vrijheid’

Maandag 12 augustus 2019

Op donderdag 12 september is het 75 jaar geleden dat Mesch werd bevrijd. Die dag trapt Eijsden-Margraten ’75 jaar Liberation’ af. In de avond is er het concert ‘Ode aan de Vrijheid’. “We hebben een goed gevuld muzikaal programma in het vooruitzicht”, vertelt dirigent Frenk Rouschop. 

Wat houdt het concert in?
“Hiermee vieren we 75 jaar vrijheid. Dit doen we in Mesch, waar de Amerikanen in 1944 voet zetten op Nederlandse bodem. Het concert is een knipoog naar het jaarlijkse 5 mei-concert in Amsterdam.”

Wat kunnen bezoekers verwachten?
“Een uitgebreid en divers programma met optredens van Lotte Walda, Suzan Seegers en Frans Pollux. Ook het Kinderkoor Eijsden-Margraten treedt op onder leiding van Edith Rutten. Extra bijzonder is het optreden van het Gemengd koor Eijsden-Margraten onder leiding van Fried Dobbelstein. Dit koor bestaat namelijk uit 120 zangers en zangeressen. Harmonieorkest De Volksgalm uit Riemst begeleidt de optredens. Ikzélf dirigeer het orkest.”

Hoe laat begint het concert?
“Om 20.00 uur bij de Festivalweide in Mesch. Het concert is gratis toegankelijk voor iedereen! Wilt u verzekerd zijn van een zitplaats? Bestel dan uw ticket via www.75jaarliberation.nl/programma.”