Op dit moment kan het zijn dat u een onjuiste melding krijgt na het invullen van een digitaal formulier. Ondanks dit bericht ontvangt de gemeente uw digitale aanvraag juist en compleet. Wij kunnen de aanvragen gewoon in behandeling nemen. Excuses voor het ongemak.

Meeslepende composities van Limburgse topcomponisten

Donderdag 5 september 2019

Op 14 september verzorgt de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden het Herdenkingsconcert op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Met het concert herdenkt de gemeente alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Speciaal geschreven
Twee meeslepende composities van twee Limburgse topcomponisten voeren u terug naar de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. De twee composities zijn speciaal geschreven voor de viering van 75 jaar Liberation. Christiaan Janssen en Vincent Cox zijn de creatieve geesten achter de muziekstukken. Het Herdenkingsconcert start om 19.30 uur. De toegang is voor iedereen gratis.

75 jaar Liberation
In september is het precies 75 jaar geleden dat Amerikaanse troepen voet zetten aan Nederlandse grond. Dit viert de gemeente Eijsden-Margraten met diverse activiteiten voor en door de gemeenschap.