Speciaal Liberation bier Breuster Brouwers!

Dinsdag 10 september 2019

De Breuster Brouwers hebben een speciaal bier gebrouwen, een mengsel waar de Cittaslow filosofie en 75 jaar bevrijding elkaar ontmoeten. Vandaag mocht het college van burgemeester en wethouders het bijzondere bier ‘75 jaar Liberation’ proeven. Samen met de Breuster Brouwers werd er getoost op een bijzondere en memorabele tijd rondom 75 jaar Liberation in Eijsden-Margraten!

Liberation bier, het verhaal van de Breuster Brouwers:
Liberation is een Tripel, een Belgische bierstijl. Niet zo maar een keuze, het recept bevat veel symboliek. Breuster Brouwers hebben gekozen voor Tripel, Tripel staat voor “drie” ,refererend naar de drie groepen gevallenen: de militairen, de mensen van het verzet en de burgers. Het bier is gebrouwen uit 4 graansoorten: gerst, tarwe, haver en rogge. Dit symboliseert de vier jaren van oorlog waar onze gemeente onder geleden heeft. Liberation bier is gehopt met een Amerikaanse hopsoort, refererend naar onze bevrijders. Deze hop draagt de naam “Liberty” en past prachtig binnen de Liberationgedachte. De hop en de toegevoegde kruiden geven het bier een krachtig aroma en smaak.
Het etiket is ontworpen door Marina Veldhuizen. Zij heeft zich verdiept in de verhalen rondom de oorlogstijd en de bevrijding.

Het 75 jaar Liberationbier is verkrijgbaar bij Kazerij Verschuren, in de boerderijwinkel van de gebr. Loijens aan de Boomkensstraat en bij de Museumwinkel van het Ursulinenconvent. Het bier is te proeven bij Cafe Bie Meijs aan de Diepstraat (allen in Eijsden).