Coronavirus: Voor meer informatie over de aangepaste dienstverlening in het Gemeentehuis en Servicepunt Eijsden klik hier

Cameratoezicht op bedrijventerreinen

Maandag 16 december 2019

Om de veiligheid in de openbare ruimte te vergroten en om criminaliteit te voorkomen wordt op diverse locaties cameratoezicht toegepast. De voorbereidingen worden getroffen en de camera’s worden nog in 2019 geplaatst op bedrijventerreinen.

Waarom cameratoezicht?
De camera’s ondersteunen de politie. Door camera’s op te hangen wil de gemeente Eijsden-Margraten het aantal overtredingen en misdrijven verminderen. De camera’s worden geplaatst op bedrijventerreinen en kunnen ook worden toegepast bij evenementen.


Wat gebeurt er met de camerabeelden?
De camerabeelden worden bij de meldkamer opgeslagen. De camerabeelden worden hier 28 dagen bewaard, dit is de wettelijke termijn. Hierna worden de beelden gewist, behalve als er vermoedens zijn dat er strafbare feiten op de camerabeelden staan. In deze gevallen worden de beelden door politie en justitie veilig gesteld en gebruikt om strafbare feiten op te sporen.

Meer informatie over cameratoezicht in gemeente Eijsden-Margraten leest u hier>>