De bibliotheek: meer dan alleen boeken

Maandag 30 december 2019

''De bibliotheek is voor alle inwoners een plek om elkaar te ontmoeten. Ook als je geen lid bent ben je welkom en kan je een krant of tijdschrift lezen,  kennis maken met cultuur en nieuwe dingen leren.''  Dit vertelt Bea Goessen van bibliotheek Eijsden.


Jullie bieden dus meer dan alleen boeken?
“Dat klopt. Op de agenda van onze website kunt u zien wat er allemaal te doen is. Zo zijn er o.a.  muzikale optredens, voorleesuurtjes, exposities en Seniorweb.”

Wat doet Seniorweb?
“Seniorweb houdt inloopspreekuren waar mensen vragen kunnen stellen over het gebruik van  hun pc/laptop, tablet of telefoon. Heeft u nog weinig of geen ervaring met internet of computer en wilt u er graag meer mee doen? Dan bieden we cursussen voor beginners.”

Wat is Bibliotheek aan huis service?
“Gehandicapten en langdurig zieken die zelfstandig wonen maar de bibliotheek niet kunnen bezoeken krijgen thuis uitleg over de mogelijkheden. Daarna wordt men éénmaal per vier weken door dezelfde medewerker bezocht, die steeds andere materialen meeneemt.”


Meer informatie: www.heuvellandbibliotheken.nl of loop gerust eens binnen.