Wegens een technische storing is gemeente Eijsden-Margraten momenteel gesloten. Ook is het helaas niet mogelijk reisdocumenten en rijbewijzen af te halen of ons telefonisch te bereiken. Excuses voor het ongemak.

Samen koesteren we het groen

Maandag 20 januari 2020

“We koesteren ons landschap maar we willen ook actief bijdragen aan de verdere ontwikkeling van ons buitengewone buitengebied. Dat gaan we flink aanpakken”, aldus wethouder Jacobs, verantwoordelijk voor het landschapsbeleid.

Geef het groen door
We planten nieuwe bomen en hagen aan zodat het landschap behouden blijft voor volgende generaties. Dit doen we op gemeentegrond, maar ook u kunt meewerken door zelf te planten, te helpen planten, door ruimte beschikbaar te stellen of door een boom of landschapselement te adopteren.
Een goed voorbeeld is de samenwerking met dhr. Maes uit Oost-Maarland. Hij gaat zijn pas aangekochte weiland in ere herstellen met hoogstamfruitbomen en de typische Limburgse haag die vroeger al als erfafscheiding werd gebruikt.