Zonnepanelen op uw dak? Vijf redenen waarom dat juist nu gunstig is!

Vrijdag 8 mei 2020

Het coronavirus heeft een grote impact op onze samenleving. Van persoonlijke relaties tot economische ontwikkeling, we hebben allen te lijden onder de 1,5 meter maatschappij. Terwijl veel zaken niet meer kunnen zoals normaal, schijnen we als gemeente graag extra licht op de zaken die juist nu wél mogelijk zijn. Eén van die zaken? Zonnepanelen laten plaatsen via het gemeentelijke Zorgeloos Zonnepanelen project! Inwoners kunnen tegen slechts één procent rente geld lenen bij de gemeente om maximaal 30 zonnepanelen aan te schaffen. We interviewden vier inwoners uit Eijsden – Margraten die u voor gingen over hun motivatie om deel te nemen: ‘Gewoon doen! Uiteindelijk heeft het alleen maar voordelen’, aldus Michelle de Vries.

Installatie is 100% ‘corona-proof’
Volta Limburg is de serviceorganisatie die voor Eijsden-Margraten, en veel andere Limburgse gemeenten, de installatie van zonnepanelen van A tot Z regelt. Uiteraard volgen zij de richtlijnen van het RIVM rondom corona, zodat hygiëne en veiligheid geborgd zijn. Hierover leest u meer op de website van Volta Limburg.

Ondersteun de (lokale) economie
Veel sectoren zien door corona hun omzet drastisch terugvallen, zo ook de bouw- en installatiesector. Door nu na te denken over de aanschaf van zonnepanelen helpt u te zorgen dat bouw- en installatiebedrijven de komende periode verzekerd zijn van opdrachten. Hub Cals was aanvankelijk kritisch en heeft daarom goed gekeken naar de betrokken installateurs: ‘Er zijn veel mensen die nu een bedrijf oprichten en deze zonnepanelen gaan leveren. Maar de kennis moet er zijn, de veiligheid moet ook geborgd zijn. Daarom ben ik kritisch geweest op met wie ik in zee bent gegaan.’ Hub kijkt met tevredenheid terug: ‘Ik ben voor 200% tevreden, ik kan geen enkel nadeel bedenken!’

Installatie is echt zorgeloos
Volta Limburg onderzoekt wat er mogelijk is op uw dak, plaatst de panelen en draagt 15 jaar lang zorg voor het onderhoud. Meedoen vraagt een minimale inspanning. Het project heet niet voor niets Zorgeloos Zonnepanelen. Michelle de Vries: 'We hebben een aanvraag gedaan via internet, dat ging heel gemakkelijk. Later kregen wij per email een offerte en ontvingen wij een telefoontje om een afspraak in te plannen om het huis te inspecteren. Er is goede service en uitleg, het plaatsen van de zonnepanelen ging prima. Binnen een halve dag waren ze klaar, de monteurs waren zeer vriendelijk.' Hub Goessens kan dit beamen: ‘Afgelopen januari heb ik een aanvraag ingediend. Binnen twee weken na aanvraag waren de panelen al geplaatst, dat is erg snel gebeurd. Het persoonlijke contact is fijn, ik werd volledig ontzorgd en ben dan ook volledig tevreden.’

Zonnepanelen leveren op
Het opwekken van zonne-energie levert direct besparing op voor uw energierekening. Hub Cals: ‘De energierekening is een stuk interessanter geworden. We zijn op maandbasis rond de 40 euro minder gaan betalen. Het is dan ook een bijzonder goede investering geweest. Ik heb daarom verschillende mensen in de straat het project aangeraden. Op zes van de twaalf huizen in de straat liggen inmiddels zonnepaneeltjes.’ Michelle de Vries zou anderen juist daarom zeker aanraden om ook deel te nemen: ‘Met Zorgeloos Zonnepanelen krijgt iedereen de mogelijkheid om zonnepanelen te laten plaatsen.’

Draag bij aan een duurzaam Eijsden-Margraten
De gemeente Eijsden-Margraten wil uiterlijk in 2040 energieneutraal zijn. Met het project wil de gemeente het gebruik van zonne-energie bij haar inwoners stimuleren. De zon is namelijk een onuitputtelijke bron van schone energie. Door zonnepanelen wordt de woning energiezuiniger en krijgt daardoor een beter energielabel, een belangrijke meerwaarde voor mens en milieu. Eén van de deelnemers van dit project beaamt dat de bijdrage aan het milieu een belangrijke motivatie is: ‘Ik heb het idee dat we genoeg besparen en daarnaast een klein steentje bijdragen aan het milieu.’ Door deelname kunt ook u met trots uitdragen dat u een belangrijke bijdrage levert aan de verduurzaming van deze gemeente.

Wilt u meer weten?
Doe de online dakcheck of lees meer op de website!