Afgelasting Bronk

Vrijdag 12 juni 2020

Vanwege het coronavirus heeft de gemeente alle evenementen afgelast. Dit betekent dat ook de bronken, processies en álle hieraan gerelateerde activiteiten helaas géén doorgang vinden dit jaar.

Medewerkers van de gemeente hebben telefonisch contact hierover gehad met alle betrokkenen zoals de parochies, processiecomités, harmonieën, schutterijen, jonkheden en de horeca. Samen heeft men gesproken over de gezondheidsrisico’s waardoor de afgelasting noodzakelijk is.

We benadrukken dat het sinds 17 maart 2020 verboden is om evenementen in de gemeente te organiseren of eraan deel te nemen. En wij verzoeken onze ondernemers en inwoners om hierin de eigen verantwoordelijkheid te nemen. Toezichthouders en BOA’s zijn op pad om toe te zien op het naleven van de maatregelen tegen het coronavirus.

Voor vragen over evenementen in Eijsden-Margraten neemt u contact op met ons tijdelijke telefoonnummer Openbare Orde & Veiligheid: 06 25276844 (hele dag bereikbaar, tussen 22.00 en 08.00 uur alléén voor zeer dringende zaken).

Bekijk hieronder de toelichting van burgemeester Akkermans. Hij vertelt waarom de bronk dit jaar niet kan doorgaan.