Op vakantie? Voorkom identiteitsfraude!

Donderdag 16 juli 2020

Dit jaar vieren we de zomervakantie anders. We moeten immers nog steeds voorzichtig zijn. Ga daarom op vakantie in eigen land of een land met vergelijkbare gezondheidsrisico’s en maatregelen. “Gaat u de grens over? Dan heeft u een geldig reisdocument nodig”, vertelt klantadviseur Cecile Frijns-Warnaar.

Waarvoor heb ik een reisdocument nodig?
“U moet zich in het buitenland kunnen identificeren tijdens uw verblijf, onderweg of als u medische zorg nodig heeft. Daarvoor heeft u een paspoort of identiteitskaart nodig. Het rijbewijs is geen officieel identiteitsbewijs.”

Waar is mijn reisdocument geldig?
De Nederlandse ID-kaart is geldig binnen de EU-landen, de EER, Monaco, San Marino, Turkije en Zwitserland. Met een paspoort kunt u wereldwijd reizen. U vraagt een reisdocument eenvoudig aan via www.eijsden-margraten.nl of door te bellen met 043 458 8488.”

Wie mag een kopie van mijn reisdocument maken?
“Uw werkgever en banken bijvoorbeeld. In de praktijk vragen ook andere organisaties om een kopie. Tonen is echter voldoende. Verstrekt u toch een kopie van uw reisdocument? Streep dan overbodige gegevens door en voorkom identiteitsfraude. Een veilige kopie maakt u met de KopieID app.”