26 en 27 september IRONMAN Multisport Festival Maastricht - Limburg

Maandag 14 september 2020

Op 26 en 27 september vindt het IRONMAN Multisport Festival Maastricht - Limburg plaats in de regio.

Wat is IRONMAN?

Op het programma staan triatlons met twee verschillende afstanden: de IRONMAN 4:18:4 op zaterdag met 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en vier kilometer hardlopen en de IRONMAN 5i50 op zondag met de olympische afstand van 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

Naast een grandioos sportspektakel voor de deelnemers, brengt het event voor bewoners en ondernemers ook een aantal verkeers- en parkeerbeperkingen met zich mee. Vanzelfsprekend doet de organisatie er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken.

Om de onderdelen goed en veilig te laten verlopen, is het parcours alleen toegankelijk voor deelnemende atleten. Graag zetten wij voor u op een rij wat dit voor alle dagen betekent.

Spoedeisende zorg blijft uiteraard voor alle inwoners gegarandeerd. Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over het vrijhouden van nood- en calamiteitenroutes.

Afgesloten parcoursen

De onderdelen vinden plaats op gesloten parcoursen in en rondom Eijsden-Margraten en Maastricht. In verband met verkeers- en veiligheidsmaatregelen zijn de parcoursen op de volgende dagen afgesloten:
• Op zaterdag 26 september van 9.00 tot 12.30 uur.
• Op zondag 27 september van 9.00 tot ongeveer 15.30 uur.

Tijdens de afsluitingen is het voor gemotoriseerd verkeer niet toegestaan over het parcours te rijden. Parkeren langs het parcours is tijdens de afsluitingen mogelijk, maar het parcours op- en afrijden is dus niet toegestaan; de politie ziet hierop toe. Woont u aan of binnen het parcours, dan adviseren wij uw auto vóór de parcoursafsluitingen te verplaatsen.

Openbaar vervoer

Op zaterdag en zondag zijn er een paar kleine omleidingen voor het openbaar vervoer. Kijk op 9292.nl of op de website van de vervoerder voor actuele reisinformatie en routes.

Informatie voor ondernemers

Zorg ervoor dat uw klanten, bezoekers, leveranciers en medewerkers tijdig op de hoogte zijn van uw bereikbaarheid. De plattegrond waarop de parcoursen zijn aangegeven, vindt u op www.ironman.nl en kunt u desgewenst digitaal verspreiden.

De organisatie van IRONMAN Multisport Festival Maastricht - Limburg is in handen van IRONMAN Nederland. De gemeente Maastricht en de provincie Limburg ondersteunen dit sportfestijn.

Algemene informatie en contact

Meer informatie over oversteekplaatsen, wegafsluitingen, plattegronden, omleidingsroutes en de straten die deel uitmaken van de parcoursen vindt u op www.ironman.nl. Voor vragen tijdens het event kunt u telefonisch contact opnemen met IRONMAN Nederland/Extra Leisure, bereikbaar via nummer 043 351 1808.

Loopparcours Eijsden-Margraten

  • Loopparcours zaterdag 26 september. Komende vanuit Maastricht, Oost-Maarland: Oosterweg tot aan Kasteellaan.
  • Loopparcours zondag 27 september.  Komende vanuit Maastricht, Oost-Maarland: Oosterweg, Kasteellaan, Eijsden: Trichterweg, J.S. Bachstraat, Emmastraat, Oost-Maarland: Kloppenbergweg, Catharinastraat, Dorpsstraat, Parrestraat via veldweg naar Habitatsingel.

Het verkeer richting Maastricht kan (een rijrichting) rijden via de Emmastraat, gedeelte Kloppenbergweg, Oosterweg.

Fietsparcours Eijsden-Margraten zondag 27 september

Komende vanuit Maastricht, Kleine Molenweg,Gronsveld: Keerderweg, Kampweg (oversteek), Vroendalsweg, Holegracht, Voerenweg, Sint Geertruiderweg (oversteek) Uit de Pateel, Mesch: Steenbergsweg, Heiweg, Sint Geertruid: Libeek, Libekersstraat, Julianaweg (oversteek), Buitenend, Eckelrade:Leisendelweg , Dorpstraat, Honthemerweg, Honthem: Honthem, Onderstraat, Cadier en Keer: Einderweg, Rijksweg links aanhouden, Dorpsstraat, Bronckweg.