Gebruik uw boerenverstand in het verkeer

Zondag 11 oktober 2020

In het Heuvelland zijn veel landbouwbedrijven. De kans is groot dat u een landbouwvoertuig of –machine tegenkomt als u de weg opgaat. “Om onveilige situaties te voorkomen zijn we samen met andere organisaties gestart met de campagne ‘Goed Gezien – Boerenverstand in het verkeer’”, vertelt wethouder Jos Custers.

Wat houdt de campagne in?

“Met de campagne willen we de veiligheid in het verkeer vergroten. Landbouwers nemen vaak met grote voertuigen deel aan het verkeer. Dit kan soms gevaarlijke situaties met zich meebrengen. We willen onze inwoners daarvan bewustmaken en een stukje wederzijds begrip en respect kweken. Zo kunnen we samen de kans op ongelukken verkleinen.”

Wat kan ik doen?

“Gebruik uw boerenverstand. Veilige situaties in het verkeer beginnen bij oogcontact. Zorg er dus altijd voor dat de bestuurder van een groot voertuig u kan zien. Zwaai indien nodig. Wees ook voorspelbaar in uw gedrag en geef duidelijk uw richting aan. Zo kan de andere bestuurder daarop inspelen.”

Hoe blijf ik op de hoogte?

“Voor het laatste nieuws over deze campagne informeren wij u via de gemeentelijke communicatiekanalen. Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar goedgezien@lltb.nl.”