Muurschildering Via Naturae doelwit van vandalisme

Maandag 19 oktober 2020

De onlangs opgeleverde muurschildering op het viaduct in de Kooiestraat in Rijckholt is doelwit geworden van vandalisme en beklad met zwarte hakenkruizen en antisemitische leuzen.

Alle betrokkenen zijn zeer aangeslagen over deze misplaatste vernieling. Er is aangifte gedaan en er wordt naarstig gezocht naar de dader(s). We roepen inwoners op om alert te zijn op dit soort vandalisme in het publieke domein. Meldingen van vernielingen doet u eenvoudig via de website www.eijsden-margraten.nl/ikfixit. Heeft u tips die kunnen leiden naar de dader(s) of bent u getuige geweest van dit incident, dan belt u vooral met de politie via 0900-8844. U vraagt dan naar de basiseenheid Heuvelland.

Verfraaiers project
De kleurrijke muurschildering is overigens een nieuw Verfraaiers project onder leiding van Nicole Mulkens, binnen het programma Kunst & Cultuur van gemeente Eijsden-Margraten. Centraal staat het thema bewustwording en duurzaamheid. Dit werk symboliseert het uitzicht op een schone, groene toekomst. De titel is dan ook ‘Via Naturae’. Het team van de Verfraaiers is inmiddels begonnen met de restauratie. Het viaduct zal gedurende deze periode volledig afgesloten zijn voor verkeer waarvoor een wegomleiding wordt gerealiseerd.