Werkt u mee aan de nieuwe Omgevingsvisie?

Maandag 26 oktober 2020

Op 1 januari 2022 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. Een andere manier van werken en het maken van plannen. Eijsden-Margraten werkt samen met de gemeenten Gulpen-Wittem en Vaals aan een Omgevingsvisie richting 2050. Projectleider Jef Rutten vertelt ons meer:

Waarom een Omgevingsvisie?
“De toekomst van onze regio, gemeenten en kernen is heel belangrijk. Samen een koers uitzetten, voor jong en oud. Waar willen we wonen en werken? Hoe richten we onze openbare ruimte in? Hoe gaan we voldoen aan onze duurzaamheidsopgave? In deze visie willen we alle verschillende beleidsonderdelen samenbrengen. Een mooie uitdaging!”

Wat kan ik inbrengen?
“In de eerste fase van het traject horen wij graag uw kijk op o.a. woonbehoeften en het landschap, maar ook op veiligheid, milieu en sociale voorzieningen.”

Waar kan ik mijn input geven?
“Wij nodigen u van harte uit om – in deze coronatijd - de ‘Digitale Lijn-50 Toekomstbus’ te bezoeken. U kunt dan als inwoner en/of ondernemer via een vragenlijst uw visie geven. Ga naar www.omgevingsvisielijn50.nl  en doe mee want uw mening is waardevol en belangrijk voor de toekomst van uw omgeving! Heeft u vragen? Mail gerust naar info@omgevingsvisielijn50.nl”.