Korte Keten Zeker (w)Eten

Maandag 14 december 2020

Ons Heuvelland heeft veel gezond en lekker eten te bieden. Burgerinitiatief Korte Keten Zeker (w)Eten zet zich in om burgers te verbinden met lokale boeren en voedselmakers.

Een eerlijke prijs

Het burgerinitiatief wil korte voedselketens waarin kleinschalige, natuurbewuste producenten een eerlijke prijs krijgen, steunen en stimuleren. Minder winst naar de anonieme tussenhandel en daardoor een betere en eerlijkere beloning voor voedselproducenten. Het burgerinitiatief steunt initiatieven die diervriendelijk zijn en de biodiversiteit behouden of vergroten. In een korte keten kan fors bespaard worden op verpakking en op voedselkilometers (brandstof).

Zichtbaarheid vergroten

Wij willen de zichtbaarheid van boeren en producten vergroten met een overzicht van hun lokale verkooppunten. Ook wordt er een serie portretten van de gezichten achter de passie voor lokaal voedsel gemaakt. Achter welke gezichten gaat die mooie passie schuil? Wilt u meedoen als boer of andere ondernemer of kent u iemand die we niet mogen vergeten? Neem dan contact met ons op via korteketenzekerweten@gmail.com of lokaalvoedsel@eijsden-margraten.nl.

Samenwerking

Dit burgerinitiatief komt voort uit een oproep van de gemeente om mee te denken over lokaal voedsel. Ook andere initiatieven zijn welkom zoals voedselbos, herenboerderij of pluktuin.  Al deze initiatieven zijn goed voor boer en grond en bovendien voor een sociale maatschappij.