Dubbel Duurzaam: tips voor een energiezuinige woning

Maandag 18 januari 2021

Raymond Oostwegel uit Gronsveld is op verschillende manieren bezig met het verduurzamen van zijn huis. Hij plaatste dubbel glas en isoleerde zijn huis. Zo drong hij zijn energieverbruik terug van 10.000 naar 3.000 kuub per jaar. Een energiescan van Dubbel Duurzaam gaf hem extra tips om verder te verduurzamen.

Waarmee heeft de energiescan u geholpen?

“Je krijgt laagdrempelige tips die je meteen kunt toepassen. De energiecoach attendeerde mij erop dat er veel warmte verloren ging door de garagepoorten. Die heb ik nu geïsoleerd. Ook bleek uit de scan dat de tochtstrips van de deuren te stug waren geworden. Een tochtband zorgt ervoor dat het nu veel warmer is binnen. Verder heb ik alle lampen vervangen door LED lampen, zelfs de tuinlampen.”

Welke grotere projecten kwamen naar voren uit de energiescan?

“Wij hadden al 12 zonnepanelen aan de zonzijde van het dak. Maar dankzij de scan weet ik dat je met een speciaal rek ook zonnepanelen kunt plaatsen aan de andere kant. Ik overweeg nog een warmtepomp in de toekomst. Waarbij de energiewinning door de extra zonnepanelen van harte welkom is. En dat is nog maar een selectie van alle acties ter verduurzaming op mijn verlanglijstje.”

Hoe kunnen andere inwoners meedoen?

“Geef u op om geselecteerd te worden voor een gratis energiescan via www.dubbel-duurzaam.nl.