Taalthuis: online taalcafé in Eijsden-Margraten

Maandag 25 januari 2021

Drie vragen aan

“In Eijsden-Margraten vinden we het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt en zo goed mogelijk kan deelnemen aan de samenleving. Dit is niet altijd makkelijk, bijvoorbeeld als iemand moeite heeft met de Nederlandse taal. Daarom is vorig jaar ‘Taalthuis´ gestart, het online taalcafé van gemeente Eijsden-Margraten. Een plek voor mensen die hun Nederlands willen verbeteren óf anderen hierbij willen helpen”, vertelt beleidsmedewerker kunst & cultuur Maureen Bachaus.

Wat doet ‘Taalthuis’ precies?

“Het is een plek voor iedereen die behoefte heeft zijn of haar Nederlands te verbeteren. Het opbouwen van sociale contacten is hierbij net zo belangrijk. Tijdens gezellige gesprekken werken mensen ongemerkt aan hun taalvaardigheid.”

Is ‘Taalthuis’ coronaproof?

“Ja, we organiseren elke woensdagavond een digitale bijeenkomst. Als het weer mogelijk is, organiseren we weer fysieke bijeenkomsten. Maar het online taalcafé blijft ook actief.”

Hoe meld ik me aan?

“Inmiddels is er een enthousiast team van deelnemers en vrijwilligers. Er is echter altijd ruimte voor nieuwe mensen. Dus wilt u werken aan uw Nederlands óf vindt u het juist leuk om de Nederlandse taal over te brengen aan anderen? Stuur dan uw contactgegevens o.v.v. deelnemer óf vrijwilliger naar: buurtcoach@eijsden-margraten.nl.”