Op zoek naar Cittaslow ambassadeurs

Vrijdag 29 januari 2021

Cittaslowgemeenten onderscheiden zich met specifieke kwaliteiten die bijdragen aan onze kwaliteit van leven. Ze delen een passie voor leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van eigen identiteit.
Sinds 2016 heeft gemeente Eijsden-Margraten het keurmerk Cittaslow. Dit keurmerk staat voor de authenticiteit van onze kernen, monumenten, cultureel erfgoed en onze ambachtelijke en heerlijke streekproducten. Vanuit het hart en vanuit ons DNA zijn wij Cittaslow. Als gemeente zijn wij daar trots op en delen wij dit graag met onze ondernemers, verenigingen, organisaties, inwoners en bezoekers.

Een manier van denken en doen

Dit jaar gaan wij samen op weg om de Cittaslowgedachte nog meer te onderstrepen en beleven. In het vroege voorjaar worden de eerste Cittaslow ambassadeurs bekend gemaakt. Dit zijn ondernemers, verenigingen en organisaties die de kernwaarden van Cittaslow op een positieve manier uitdragen en vertegenwoordigen. Dat vinden we als gemeente belangrijk. Daarom dragen we het internationale Cittaslow keurmerk. Dat kunnen we niet alleen, daarvoor hebben we jullie nodig. We willen graag initiatiefnemers, die zich herkennen in deze waarden, verbinden en steunen.

Aanmelden

Wilt u ambassadeur worden of iemand aandragen? Stuur dan voor 1 maart een reactie naar cittaslow@eijsden-margraten.nl.