Digitale masterclass zonne- en windenergie

Maandag 22 februari 2021

Ons energiesysteem is aan het veranderen. Van fossiele energie (aardolie, aardgas, kolen) naar een systeem van hernieuwbare energie, zoals wind- en zonne-energie. Deze verandering heet de energietransitie.  Gemeente Eijsden-Margraten nodigt u uit om op 3 maart deel te nemen aan een digitale bijeenkomst over de energietransitie en over zonne- en windenergie.

Energietransitie

De energietransitie biedt kansen. Bijvoorbeeld voor de lokale economie, werkgelegenheid, het tegengaan van klimaatveranderingen of om de natuur meer ruimte te geven. Ook zorgt de transitie voor uitdagingen. Bijvoorbeeld het betaalbaar houden van de energierekening en de impact van zonne- en windenergie op het landschap. Er moeten keuzes gemaakt worden waarbij alle belangen zorgvuldig worden afgewogen. Dit zijn keuzes die nu gemaakt worden maar op de lange termijn invloed hebben. Tijdens de digitale bijeenkomst leert u van experts wat de energietransitie betekent voor onze gemeente en wat de mogelijkheden en beperkingen van zonne- en windenergie zijn.

Masterclass zonne- en windenergie

De digitale masterclass vindt plaats op 3 maart van 19.30 tot 21.30. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden via deze link.

Lees hier meer informatie over het project Regionale Energie Strategie (RES).