Voortgang fietsverbinding Sint Geertruid-Eijsden: uitvoerder Ruud Wijlick vertelt

Maandag 15 maart 2021

Drie vragen aan

De aanleg fietsverbinding Sint Geertruid - Eijsden draagt bij aan de verkeersveiligheid voor zwakkere verkeersdeelnemers zoals fietsers en voetgangers. Daarnaast is het een verbetering van de toeristische-recreatieve waarde van de regio. Uitvoerder Ruud Wijlick van Heijmans Infra B.V. vertelt:


Wat maakt deze weg straks veiliger?

“De enige en belangrijke verbindingsweg tussen Eijsden en Sint Geertruid is een bochtig en glooiend tracé. Met een smalle weg die door gemotoriseerd verkeer, fietsers en wandelaars in twee richtingen  gebruikt wordt. Straks is het nieuwe vrijliggende fietspad vooral voor fietsers en wandelaars verkeersveiliger.”

Wat is de voortgang van de fietsverbinding?

“Het vrijliggend fietspad heeft nu een eerste laag asfalt vanaf Moerslag tot de Scheelbergsweg. De voorbereidende werkzaamheden aan de rijbaan en het resterende fietspad zijn in volle gang. Binnenkort brengen we het asfalt aan. Ook de hagen tussen Sint Geertruid en Moerslag worden aangeplant.”

Waar vind ik meer informatie?

“ Meer informatie over dit project vindt u op deze projectpagina. Wekelijkse updates van de werkzaamheden kunt u volgen via de Heijmans BouwApp, ‘Fietspad Bukel’. Deze app is gratis te downloaden via de app store of Android Play store. ”