Drie vragen aan: Bryan Clear, brandweer Kazernechef Eijsden

Dinsdag 6 april 2021

Onlangs stond er een artikel in de krant van brandweer Eijsden. Er werd een oproep gedaan om auto’s voortaan goed te parkeren. Bryan Clear, brandweer Kazernechef Eijsden, vertelt ons waarom:

Waarom deze oproep?

“Het komt regelmatig voor dat wij situaties meemaken dat wij onderweg geblokkeerd worden door fout of niet goed geparkeerde auto’s. Vooral bij spoedmeldingen is dit een groot probleem want elke seconde telt! Dit geldt natuurlijk ook voor onze collega’s van de ambulancedienst.”

Hoe kan ik helpen?

“De blusvoertuigen hebben een doorrijbreedte van ongeveer 3.5 meter nodig. Let op bij het parkeren dat u uw auto niet in of te dichtbij een bocht plaatst. Ook in smallere straten is het niet gewenst dat auto’s aan twee zijden van de weg geparkeerd staan. Zo kunt u ervoor zorgen dat de hulpdiensten altijd kunnen doorrijden en zo snel mogelijk ter plekke kunnen zijn.”

Wat kan ik doen als ik sirenes hoor?

“Ziet of hoort u sirenes van de hulpdiensten? Blijf kalm en kijk rustig uit naar een mogelijkheid om ruimte te maken. Breng daarbij het overige verkeer niet in gevaar.”