Eerste Field Blend voor Wijndomein Riesenberg Gronsveld

Dinsdag 25 mei 2021

Drie vragen aan

Aan de rand van het Savelsbos is onlangs bij Wijndomein Riesenberg in Gronsveld een zogenaamd ‘Field Blend’ aangeplant. Een nieuw perceel met klassieke druivenrassen waaronder rassen die nooit eerder in Limburg zijn geteeld. Maurice Warnier, een van de vijf initiatiefnemers vertelt:

Wat is het idee achter deze uitbreiding?

“Wij willen op een onderscheidende en duurzamere wijze een unieke sfeer creëren. Een stukje Elzas maar dan in het Limburgse Gronsveld. Het perceel draagt dan ook de voorlopige werktitel ‘Petite Alsace’, refererend aan de druivensoorten die daar veel aangeplant zijn en vandaan komen. We gaan straks ook wandelingen en rondleidingen organiseren. De eerste Field Blend uit eigen wijngaard wordt in 2026 verwacht.”

Wat is Field Blend?

“Hier worden alle druivensoorten gelijktijdig geoogst, geperst en verwerkt tot wijn. Alle druiven komen immers op exact hetzelfde moment van eenzelfde bodem. Een Field Blend van klassieke druivensoorten is vooralsnog uniek in de Benelux.”

Waar vind ik meer informatie?

“Meer informatie over Wijndomein Riesenberg kunt u vinden op www.riesenberg.nl of stuur een e-mail naar info@riesenberg.nl.”