Peuters in beweging tijdens de Peuter4daagse

Maandag 7 juni 2021

De Week voor de Gezonde Jeugd duurt van maandag 7 juni tot en met vrijdag 11 juni. Daarom organiseert JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) op deze dagen de Zuid-Limburgse Peuter4daagse. Bijna 5.500 peuters en 750 pedagogisch medewerkers van 148 kinderopvanglocaties uit 16 Zuid-Limburgse gemeenten wandelen mee.

Voorbeeld doet volgen
Tijdens de Peuter4daagse wandelen de peuters en hun begeleiders elke dag minimaal 15 minuten. De peuters krijgen daardoor het goede voorbeeld. Ook leren zij hoe wandelen in hun dagelijkse ritme past. Dat is niet alleen gezond voor het lichaam, maar ook voor de ontwikkeling van de kinderen. Aan het eind van de week krijgen alle peuters een welverdiende medaille. Deze medaille wordt gesponsord door 'De Koninklijke Wandel Bond Nederland regio Limburg'.

Samenwerking
De Peuter4daagse is mede mogelijk gemaakt door JOGG, Huis voor de Sport Limburg, GGD Zuid-Limburg en Provincie Limburg.