JOGG Peuter4daagse Zuid-Limburg zet kinderopvang in beweging!

Maandag 14 juni 2021

Ze zijn nog geen meter hoog, maar met voldoende beweging kun je niet vroeg genoeg beginnen. Tijdens de reguliere avond4daagse liggen deze kleine kampioenen al in hun bedje, daarom hadden zij in Zuid-Limburg hun eigen Peuter4daagse.

Doel van de Peuter4daagse is dat de kinderopvang (tot 4 jaar) in deze week van ma t/m vrij minimaal 15 minuten per dag met de peuters gaat wandelen. Zowel peuters als pedagogisch medewerkers bewegen meer en ervaren hoe leuk en makkelijk het is om regelmatig te wandelen. De peuters krijgen het goede voorbeeld en leren in een vroeg stadium hoe wandelen in hun dagelijkse ritme past.

In de gemeente Eijsden-Margraten heeft onder andere peuterspeelzaal t Huepke uit Gronsveld meegedaan met de Peuter4daagse. De kinderen liepen vrijdag 11 juni samen met wethouder Gerry Jacobs de laatste ronde en werden daarna in het zonnetje gezet bij de uitreiking van het diploma en de medaille. Super gedaan!