Informatiepunt Eenzaamheid

Maandag 28 juni 2021

Eenzaamheid is een serieus probleem in onze samenleving, zowel bij ouderen als jongeren. De aanpak van eenzaamheid heeft in Eijsden-Margraten volop aandacht, zo is er onlangs een informatiepunt opgericht. Simonetta en Ankie van het Informatiepunt Eenzaamheid, vertellen ons meer: 

Waarvoor kun je terecht bij het Informatiepunt Eenzaamheid?

“Wil je informatie over eenzaamheid, ken je iemand die eenzaam is of wil je helpen? Neem dan contact met ons op. We bieden een luisterend oor, denken mee en brengen mensen met dezelfde interesses in contact met elkaar.“

Hoe is het initiatief ontstaan?

“Het Informatiepunt Eenzaamheid is een samenwerking van o.a. de gemeente Eijsden-Margraten, Envida, de vrijwillige hulpdiensten en andere ketenpartners. Het informatiepunt is een laagdrempelige plek waar iedereen zijn of haar zorg kan achterlaten.”

Hoe neem je contact op?

“We zijn eenvoudig via telefoon of mail bereikbaar. Simonetta bel je op: 06 2184 4313 en Ankie op: 06 5709 7648. Je kunt ons ook een mail sturen via: eenzaamheid@eijsden-margraten.nl. Neem gerust contact op, we helpen graag!“