Minder dan één op de vijf Limburgers rookt nog

Dinsdag 6 juli 2021

Al jarenlang wordt roken ontmoedigd en daalde het percentage rokers langzaam.

Voor Limburg is het percentage rokers nu voor het eerst onder de 20%, een mijlpaal! Ook problematisch alcoholgebruik is afgenomen. Daarnaast is ondanks de coronacrisis eenzaamheid slechts licht toegenomen. Overgewicht is daarentegen licht gestegen en slechts de helft van de Limburgs voldoet aan de richtlijn voor bewegen. Uiteraard heeft de coronacrisis invloed op onze gezondheid, welzijn en gedrag. Veel Limburgers geven aan minder te bewegen en ervaren meer stress.

Dit blijkt uit nieuwe landelijke en regionale cijfers van de Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen. Ongeveer 56.000 Limburgers van 18 jaar en ouder namen in het najaar van 2020 deel aan dit grootschalige gezondheidsonderzoek door het invullen van een vragenlijst. Het onderzoek werd door alle GGD ’en in Nederland gelijktijdig uitgevoerd in samenwerking met het CBS en RIVM. De cijfers van de Gezondheidsmonitor 2020 leveren input voor landelijk, regionaal en lokaal gezondheidsbeleid.

Lees meer op de website van GGD Zuid Limburg