Boeren en lokale voedselproducenten in de schijnwerper (4)

Maandag 2 augustus 2021

Burgerinitiatief Korte Keten Zeker (W)eten wil burgers verbinden met lokale boeren en voedselproducenten

Boeren en lokale voedselproducenten in de schijnwerper 

Wij zetten we met regelmaat een lokaal verkooppunt in het zonnetje. Dit keer gaat de aandacht naar: Natuurlijke tuinderij Langdaele.

Langdaele gewoon buiten, buitengewoon

Tijdens een mooie wandeling in Cadier en Keer, in de lange Del,  zou u zomaar het bordje ‘Natuurlijke tuinderij Langdaele’ kunnen passeren. Hier groeien seizoensgroenten met paardenkracht. In dit verborgen paradijsje, aan de rand van oude bomen, die de voormalige trambaan markeren en grenzend aan andere boerenakkers, verwerkelijkt Inge Baars (27) haar droom.

Deze ondernemende jonge vrouw laat zich niet meeslepen door de waan van de dag maar door haar hart. Haar weg leidt niet meteen naar een overstromende bankrekening maar naar tevredenheid en geluk.
Ze ontwikkelde een concept om haar liefde voor paarden en landschap te verenigen met haar beroepskeuze: ‘werken in het agrarische’. Geen motor maar een paard voor het zware werk.
Inge heeft een passie voor voedsel en wil dat uitdragen. Je hoeft geen kenner te zijn om vast te stellen dat het dus kan. Zonder grote machines, zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen groeien er veel gezonde gewassen naast elkaar.

Neem een kijkje en proef. U zult ongetwijfeld ervaren dat de producten die van Langdaele komen uitmuntend zijn van smaak. Zulke tomaten zijn haast andere vruchten te noemen dan die bij de lokale supermarkt.

Kennis maken?

Neem een kijkje op de facebookpagina: https://www.facebook.com/langdaele

Meer informatie

Wilt u verder lezen over deze ondernemer of meer weten over Korte Keten Zeker (W)eten en andere verkooppunten? Kijk dan op: www.verenigt-u.nl/oplossing/burgerinitiatief-korte-keten.

Bent u consument of producent en wilt u meedoen of meedenken? Neem dan contact op met het burgerinitiatief Korte Keten Zeker (W)eten via korteketenzekerweten@gmail.com. Wij kijken uit naar uw reacties!