Gemeente Eijsden-Margraten aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem

Maandag 2 augustus 2021

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt waar u anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Vanaf 1 augustus is gemeente Eijsden-Margraten ook aangesloten bij dit meldpunt.

Uw anonimiteit staat centraal

U heeft informatie over (ernstige) criminaliteit, maar er kunnen redenen zijn waarom u niet naar de politie kan of durft. Hiervoor biedt Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Meld Misdaad Anoniem stuurt meldingen anoniem door naar partners zoals de politie, energiemaatschappijen, opsporingsdiensten en gemeenten. Uw anonimiteit staat hierbij altijd centraal.

Marc Janssen, woordvoerder van Meld Misdaad Anoniem, onderstreept dit: “De medewerkers van M. laten alle informatie die herleidbaar is naar de melder uit de uiteindelijke melding die naar de politie wordt gestuurd. Als een melder bijvoorbeeld verteld dat hij of zij hennep ruikt op zolder, dan zullen wij dat nooit in een melding zetten. Dat kunnen namelijk alleen de buren ruiken. We zullen dan altijd vragen of er signalen zijn die voor meer mensen op te merken zijn.”

Melden

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur. Ook kunt u 24/7 online meldingen doorgeven via een beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.