Weet wat(er) speelt: zomercampagne ‘Waterklaar’

Maandag 16 augustus 2021

Drie vragen aan

Dennis Knelissen werkt als Programma Activator voor Waterklaar Limburg. Weet wat(er) speelt is de nieuwe zomercampagne en hij vertelt ons er graag meer over:

Wat is Waterklaar?

“Waterleiding Maatschappij Limburg (WML), Waterschap Limburg en de Limburgse gemeenten zijn verenigd onder de naam Waterklaar. Wij willen iedereen in Limburg bewust maken van wat(er) speelt op het gebied van klimaat en water in Limburg en wat inwoners zelf kunnen doen.”

Hoe ziet de nieuwe campagne eruit en wat is het doel?

“Ontdek te voet of met de fiets wat(er) speelt in Limburg en geniet van de omgeving, maar wel met zorg. Want wat boven de grond gebeurt, kan de kwaliteit van het grondwater, oppervlaktewater en drinkwater tot diep onder de grond negatief beïnvloeden. Goed omgaan met onze omgeving is dus van belang voor ons Limburgs water. Hier willen we mensen van bewust maken.”

Waar kan ik de routes vinden?

“Alle 20 waterwandel- en fietsroutes vindt u op  www.oppadmetwaterklaar.nl. Ook vindt u er meer achtergrondinformatie, een leuke waterspeurtocht en maakt u kans op een mooie vaartocht over de Maas!”