Nieuw: skateboarden en mountainbiken in Eijsden

Maandag 18 oktober 2021

Nieuw: skateboarden en mountainbiken in Eijsden

Sport en bewegen is gezond voor lichaam en geest. Het zorgt voor ontspanning. Vooral buiten in de frisse lucht, waar buurtgenoten  elkaar ontmoeten. 

Skateboarden

De gemeente Eijsden-Margraten gaat op verzoek in Eijsden een skateparkje aanleggen. Dit is een plekje met skatebaan speciaal ingericht voor skateboarders. De gemeente gaat dit doen op het complex van VV Eijsden aan de Ir. Rocourstraat. Het skateparkje is vergunningvrij.

Mountainbiken

Iets verder aan de Pisartlaan, zijn de voorbereidingen gestart voor het maken van een trailpark. Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg kan dan aansluitend een mooi oefenparcours maken om mountainbikers de benodigde behendigheid en veiligheid bij te brengen. Dit trailpark is vergunningplichtig. Het college heeft eerder de vergunning verleend.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Stuur dan een e-mail naar info@eijsden-margraten.nl. U kunt ook bellen met het KlantContactCentrum (KCC) via 043 458 8488.

Op onderstaande afbeelding ziet u de locaties van het skateparkje (links) en het trailpark (rechts).