Reinigen en inspecteren van rioleringen

Dinsdag 19 oktober 2021

Vanaf 25 oktober tot ca. 26 november worden in de kern Cadier en Keer de rioolbuizen gereinigd en geïnspecteerd met een rijdende camera. Hiervan kunt u lichte hinder ondervinden. Specifiek zijn dat de straten tussen de Rijksweg en de Bemelerweg aan de zijde van o.a. de Kapelweg en de Groenerein.

Stank of borrelen van watersloten

De riolen worden onder hoge waterdruk gereinigd. Het kan voorkomen dat u last krijgt van stank of het borrelen van watersloten. Afvalwater of luchtbellen kunnen opborrelen in wastafels, douche, bad of toilet. Er is een kleine kans dat het water uit het toilet omhoog komt. Daarom is het raadzaam om tijdens de uitvoering van de werkzaamheden het toilet af te dekken of het deksel omlaag doen.

Wat kunt u doen bij stankoverlast

Door het opborrelen van lucht kunnen watersloten/sifons van bijvoorbeeld wastafels droog komen te staan. Dit kan stankoverlast geven. U lost dit eenvoudig op door de kraan even open te zetten. Het waterslot/sifon vult zich dan weer en zal als stankafsluiter functioneren.

Onderhoud in uw straat

Direct betrokken bewoners krijgen uiterlijk 2 dagen voor aanvang van de werkzaamheden ook een bewonersbericht in de brievenbus. De uitvoering is niet exact aan te geven waar en op welk tijdstip.

De werkzaamheden in elke straat/straatdeel duurt maximaal enkele uren. Het reinigingsmaterieel moet zo dicht mogelijk in de buurt van inspectieputten opstellen. Gelieve hier rekening mee te houden bij het parkeren van uw voertuig. Het kan zijn dat u als weggebruiker enige hinder hebt van het onderhoud omdat de vrachtwagen tijdelijk de weg blokkeert. Dit geldt ook voor uw oprit.

Inspectie rioolbuizen

Na het reinigen van de rioolbuizen worden de buizen geïnspecteerd om de kwaliteit vast te kunnen stellen. Met een camera worden digitale opnames gemaakt. Of er vervolgens herstel- of verbeteringsmaatregelen nodig zijn, wordt later op basis van deze beelden afgestemd.