PlusJeHuis Eijsden-Margraten: start met energie besparen

Maandag 1 november 2021

Energie besparen en duurzame energie opwekken kan op verschillende manieren. Huiseigenaren kunnen hun woning isoleren, zonnepanelen installeren of besparen op gaskosten met een warmtepomp of een nieuwe cv-ketel. Vanaf 10 november kunnen inwoners van gemeente Eijsden-Margraten gebruik maken van de voordelen van PlusJeHuis. Met dit project kunnen inwoners hun woning voordelig verduurzamen met een unieke lening van de gemeente.

Van advies tot uitvoer

Met PlusJeHuis kunnen inwoners de financiering én uitvoer van het verduurzamen van hun woning regelen. Inwoners krijgen een op maat gemaakt energieadvies. Ook worden zij ontzorgd bij de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen.

Unieke lening

Gemeente Eijsden-Margraten biedt haar inwoners een unieke lening aan tegen een rente van maar 1%, met een looptijd van 15 jaar. Gemiddeld daalt de energierekening meer dan het maandelijks af te lossen bedrag voor de lening. Dit maakt het verduurzamen van een koopwoning extra aantrekkelijk en toegankelijk voor inwoners.

Samenwerking

Via een openbare aanbesteding is Volta Limburg gekozen als serviceprovider. Volta Limburg en gemeente Eijsden-Margraten richten zich met dit project op eigenaren van koopwoningen in Eijsden-Margraten die hulp en ondersteuning zoeken bij het verduurzamen van hun huis.

Informatieavond

Op 10 november organiseren gemeente Eijsden-Margraten en Volta Limburg een informatieavond over PlusJeHuis in Eijsden-Margraten. Kijk voor meer informatie en om u aan te melden voor de informatiebijeenkomst op www.eijsden-margraten.nl/plusjehuis.

 Download de advertentie Eijsden-Margraten A5 PlusJeHuis (PDF, 3.0 MB)

​​